Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Επιτέλους και ένα ευχάριστο νέο. Πτώση τριων μονάδων για τη Μέρκελ

Το συντηρητικό κόμμα Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ και το αδελφό βαυαρικό κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) υπέστησαν πτώση, καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό τους των τελευταίων επτά μηνών, σε μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, έπειτα από ένα σκάνδαλο φοροδιαφυγής, στο οποίο εμπλέκεται ένας σημαίνων υποστηρικτής της κυβερνητικής παράταξης και τις καταγγελίες σε βάρος της CSU περί νεποτισμού.
Το ποσοστό των CDU/CSU έπεσε τρεις εκατοστιαίες μονάδες εν σχέσει με εκείνο που καταγραφόταν έναν μήνα νωρίτερα, μειούμενο στο 37%, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid για την εφημερίδα Bild am Sonntag.
Τον Απρίλιο ένας από τους πιο δημοφιλείς παράγοντες του αθλητισμού στη Γερμανία, ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, αποκάλυψε πως ομολόγησε εθελοντικά στις αρχές ότι προέβαινε σε φοροδιαφυγή. Η κυβέρνηση της Μέρκελ εκτέθηκε, στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε, σε επικρίσεις ότι αντιμετωπίζει με χαλαρότητα παράγοντες της δημόσιας ζωής οι οποίοι φοροδιαφεύγουν.
Ο Χένες θεωρείται πιστός υποστηρικτής της CSU και διατηρούσε στενή προσωπική σχέση με την ίδια την Μέρκελ.
Εξάλλου, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της CSU στη βαυαρική κρατιδιακή βουλή παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα, παραδεχόμενος ότι είχε προσλάβει τη σύζυγό του ως γραμματέα του, με παχυλό μισθό, εκμεταλλευόμενος ένα νομικό παραθυράκι. Το ίδιο έπρατταν πολλοί ακόμη Βαυαροί βουλευτές επί σειρά ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...