Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΩΚΙΔΑΣ: 21 Μάρτη - Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει το Σάββατο 21 Μάρτη στα συλλαλητήρια ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό που διοργανώνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Το Σάββατο διαδηλώνουμε ενωμένοι ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές και τον φασισμό που απειλεί να μετατρέψει την κρίση του καπιταλισμού σε μια νέα εποχή των τεράτων για τις ανθρώπινες κοινωνίες.

Η πολιτική της σύγχρονης Ιεράς Συμμαχίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τη μία πλευρά εφαρμόζει  πολιτικές λιτότητας και στραγγαλίζει τους λαούς με πρόσχημα το Δημόσιο Χρέος και από την άλλη πλευρά χτίζει την Ευρώπη φρούριο. Προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους και τους λαούς της Ευρώπης με το ρατσιστικό δηλητήριο, δολοφονεί χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στα νερά της Μεσογείου, απελπισμένους ανθρώπους που φεύγουν να σωθούν από τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τους πολέμους που η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλει στις χώρες τους με τις πολιτικές της και τις ιμπεριαλιστικές της επεμβάσεις. Με αυτό τον τρόπο στρώνει το δρόμο στην ακροδεξιά και τις φασιστικές συμμορίες.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου επέβαλε τα μνημόνια της καταστροφής, χέρι-χέρι με την ρατσιστική πολιτική. Η πτώση της κυβέρνησης και η συντριβή των μνημονιακών κομμάτων στις τελευταίες εκλογές, ανοίγει το δρόμο, με την συνέχιση των αγώνων μας, για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να υλοποιήσουμε όλα τα αιτήματα του αντιρατσιστικού κινήματος και να τσακίσουμε την φασιστική συμμορία της ΧΑ.

Το αντιφασιστικό κίνημα μετά την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, σήκωσε τείχος απέναντι στους φασίστες, διέλυσε τα σχέδια Σαμαρά- Μπαλτάκου για στήριξη στους ναζιστές και τους ανάγκασε να άρουν την ασυλία και να τους οδηγήσουν στην φυλακή. Η αλληλεγγύη στους εργάτες γης της Μανωλάδας απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία, οι διαδηλώσεις μετά τις δολοφονίες στο Φαρμακονήσι, η στήριξη στους εξεγερμένους της Αμυγδαλέζας και τους Σύριους πρόσφυγες,  έχτισαν ένα δυνατό αντιρατσιστικό κίνημα.

Η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με ένα ρατσιστικό και εθνικιστικό κόμμα όπως οι ΑΝΕΛ είναι δρόμος διατήρησης της δύναμης της εξουσίας του κεφαλαίου και των μηχανισμών του και όχι ρήξης από την πλευρά των εργατικών συμφερόντων. Οι υποσχέσεις περί κλεισίματος των κολαστηρίων τύπου Αμυγδαλέζας μένουν στα λόγια, για την ώρα, και η κυβέρνηση μιλά για την εφαρμογή του νόμου που τα θέσπισε. Η διείσδυση των φασιστών στο στρατό, στην αστυνομία και στα σώματα ασφαλείας παραμένει αδιατάρακτη. Οι δηλώσεις του υπουργού Προ-ΠΟ που καλεί τους φασιστικούς θύλακες στο στρατό να αυτοδιαλυθούν αφ’ ενός δείχνουν την οξύτητα του προβλήματος και αφετέρου δείχνει την έλλειψη πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για αποφασιστική σύγκρουση με τους φασίστες. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι τα ΜΑΤ και οι ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ παραμένουν ως είχαν και συνεχίζουν τη βασική αποστολή τους να καταστέλλουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Όλα αυτά υπογραμμίζουν την ανάγκη το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα να παλέψει για την υλοποίηση των αιτημάτων του χωρίς καμία αναμονή. Απαιτούμε να κλείσουν τώρα  τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να απελευθερωθούν όλοι οι μετανάστες. Να δοθεί  ιθαγένεια για όλα τα παιδιά χωρίς προϋποθέσεις. Να γκρεμιστεί το τείχος του Έβρου και να διαλυθεί η Φρόντεξ στο Αιγαίο. Να δοθεί άσυλο και στέγη σε όλους τους πρόσφυγες, νομιμοποίηση και χαρτιά για όλους τους μετανάστες. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές ότι θα καταδικάσουν τους δολοφόνους, μόνο το μαζικό κίνημα μπορεί να το εξασφαλίσει.

Για να βάλουμε οριστικά τέλος στη φρίκη του φασισμού και του ρατσισμού, χρειάζεται να ανατρέψουμε συνολικά το σύστημα που τη γεννάει και τη θρέφει. Να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό που προσπαθεί να συντρίψει κάθε εργατικό δικαίωμα, λαϊκή κατάκτηση, συλλογική δράση και δημοκρατική ελευθερία για να ξεπεράσει την ιστορικού χαρακτήρα κρίση του. Για να οικοδομήσουμε έναν κόσμο σοσιαλιστικό, χωρίς διακρίσεις, απαλλαγμένο από τα δεσμά της καπιταλιστικής καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Αντιφασιστικός ξεσηκωμός το Σάββατο 21 Μάρτη!
Αντί να έχουν ήδη καταδικαστεί για τα εγκλήματα τους και να έχουν φυλακιστεί για πάντα, οι φύρερ των νεοναζί  της Χρυσή Αυγής Μιχαλολιάκος και Λαγός αποφυλακίζονται και μάλιστα οι εισαγγελείς επέλεξαν τη σημερινή  μέρα, μια ανάσα χρόνο  από τη παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 21 Μάρτη.
Ένας λόγος παραπάνω γιατί αύριο θα είμαστε στους δρόμους  για να διαδηλώσουμε την οργή μας ενόψει και της δίκης των νεοναζί δολοφόνων στις 20 Απρίλη , για να μην επιτρέψουμε να περάσουν οι μεθοδεύσεις  να πέσουν στα μαλακά ο δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Όλες και όλοι στα συλλαλητήρια στις 21 Μάρτη!

                                                             ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
                                            antarsyafokidas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...