Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Χωρίς φουστανέλες και τσαρούχια, ''Ελληνοαμερικανοί παράγοντες'' και Βαρουφάκης στον Λευκό Οίκο

Η καθιερωμένη εκδήλωση με τα μεζεδάκια, τις ολιγόλεπτες ομιλίες Ομπάμα και αρχιεπίσκοπου, τις αναμνηστικές φωτογραφίες κλπ, θα έχει εφέτος και ολίγον Γιάννη Βαρουφάκη. Ο υπουργός Οικονομικών, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Σύνοδο ΔΝΤ, Παγκόσμιας Τράπεζας και ομιλίας του στο Brookings, θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην εκδήλωση, γιά την αναμνηστική φωτογραφία. Στο τέλος της 40 λεπτών εκδήλωσης, όπως συνηθίζεται, ο πρόεδρος θα έχει χειραψίες και αναμνηστικές φωτογραφίες με τους ''επίσημους'', οπότε αναμένεται στην διάρκειας 10-15 δευτερολέπτων (και όχι ''ολιγόλεπτη'') χειραψία-συνάντησή του (στο όρθιο) με τον υπουργό, να... ''συζητήσει σε βάθος'' το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα, όπως θα μεταδοθεί στην Ελλάδα, από τους ανταποκριτές-απεσταλμένους, διαχρονικούς ''παπατζήδες'' αθηναϊκών ΜΜΕ. Φυσικά, τα όσα αναφέρονται στην Αθήνα (και σε επίσημη ανακοίνωση), ότι δήθεν ο υπουργός Οικονομίας «θα έχει και κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο κ. Barack Obama», απλά πιστοποιούν την γελοιότητα, ανευθυνότητα, άγνοια, υπουργείου και ελληνικών ΜΜΕ.
Την ακέφαλη-κουφιοκέφαλη Ομογένεια, θα εκπροσωπήσει πάλι ο αρχιεπίσκοπος, πιστοποιώντας έτσι τα χάλια της, αφού είναι Η ΜΟΝΗ εθνική ομάδα-μειονότητα στις ΗΠΑ που ακόμα εκπροσωπείται από κληρικό. Θυμίζουμε ότι την πρώτη χρονιά προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα (2009), ο πρόεδρος στην ομιλία του στην εκδήλωση γιά ''ελληνική ανεξαρτησία-25η Μαρτίου'', χαριτολογώντας, είχε εκφράσει την απορία του, γιατί οι νεόπλουτοι ''επιφανείς Ομογενείς'', δεν πήγαν στον Λευκό Οίκο ντυμένοι με εθνικές ενδυμασίες (φουστανέλες και τσαρούχια).
Σημ.: Στην ερώτηση Ομογενή ''γιατί ο πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας δεν κάνει αντίστοιχη τελετή γιά την 4η Ιουλίου, εθνική ημέρα των ΗΠΑ'', η απάντηση από Αθήνα είναι: ''Δεν μπορεί η σοβαρή ελληνική Δημοκρατία να κάνει εκδηλώσεις γιά εθνικές ημέρες χωρών, όπως οι τριτοκοσμικές ΗΠΑ''.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...