Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Καρατομήθηκε ο Ισίδωρος Ντογιάκος – Στέρηση μισθού και χάνει και την υποψηφιότητα για την θέση

Έκπτωτος κηρύχθηκε από τη θέση του ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ο Ισίδωρος Ντογιάκος, τρεις ημέρες πριν από τις επικείμενες εκλογές για ανάδειξη νέου προϊσταμένου στην Εισαγγελία Εφετών.
Η έκπτωση από τα καθήκοντά του προκλήθηκε εξ αιτίας της καταδίκης του για «συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών» από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι στέρηση μισθού για 40 ημέρες. Η απόφαση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα ο Ισίδωρος Ντογιάκος να μην μπορεί να θέσει εκ νέου, όπως είχε εξαγγείλει, υποψηφιότητα για να λάβει μέρος στην εκλογική αναμέτρηση το προσεχές Σάββατο, όπου εισαγγελείς και δικαστές, ψηφίζουν για την εκλογή νέων προϊσταμένων για τα μεγάλα δικαστήρια και τις εισαγγελίες της χώρας. 
Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα με απλή επίπληξη, απόφαση κατά της οποίας είχε ασκήσει έφεση  ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.
Μετά την επιβολή της ποινής, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι για πρώτη φορά η Δικαιοσύνη εμφανίζεται να μην έχει συγκαλυπτική διάθεση και θεωρούν ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος θα πρέπει αυτεπάγγελτα να μετατεθεί από την περιοχή όπου διαπράχθηκαν τα πειθαρχικά αδικήματα, ενώ παράλληλα θέτουν το ερώτημα αν ο ίδιος ο Ντογιάκος, όπως και ο εισαγγελέας Γιώργος Γεράκης ο οποίος τυχαίνει να είναι και κουμπάρος του, έχουν υπηρετήσει ποτέ σε οποιαδήποτε άλλη Εισαγγελία πλην αυτής της Αθήνας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...