Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Της Πουτάνας γίνεται στην Ευρωζώνη…

Της Νάνσυ Πανουσοπούλου – Φουντουλάκη

Της Πουτάνας γίνεται στην Ευρωζώνη… Σκοτώνονται μεταξύ τους… 
Η Μέρκελ ζήτησε από τον Ντάισεμπλουμ να ανασκευάσει τις μεσημεριανές του δηλώσεις και από τον Σόιμπλε να βγει και να κάνει δηλώσεις κατευναστικές.
Ο Ρέντσι απείλησε με δηλώσεις υπέρ του δικαιώματος της Ελλάδας να κάνει το δημοψήφισμα… και ζήτησε από τον Ντράγκι οποιαδήποτε αύξηση στα σπρεντς των ιταλικών ομολόγων να καλυφθεί από την ΕΚΤ καθιστώντας τον υπεύθυνο για την  ……ανωμαλία που δημιουργείται.
Ο καγκελάριος της Αυστρίας δήλωσε πως πιέζεται από ένα μεγάλο κομμάτι του λαού του να κάνει δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας του όχι στην ευρωζώνη αλλά στην Ευρωπαϊκή ένωση.
Η Σλοβακία και Ιρλανδία ζητούν να καλυφθούν με έκτακτα πακέτα οικονομικής ενίσχυσης για να ανταπεξέλθουν στο χτύπημα των αγορών.
Και ο υπουργός οικονομικών της Πορτογαλίας στο Euro group δήλωσε απερίφραστα προς τον Σόιμπλε… 
« Εμείς τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας για να υπάρχει ομοφωνία αποφάσεων, τώρα να τηρήσετε και εσείς τις υποσχέσεις σας για οικονομική στήριξη» 
Τι εννοούσε άραγε;…
by  

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΩ << ΟΧ Ι >>

Γράφει ο Πέτρος Βέργος.
Ομολογώ ότι παρά την σοβαρότητα των στιγμών, αυτή ήταν η ευκολότερη πολιτική απόφαση που πήρα ποτέ και δεν καταλαβαίνω γιατί επικρατεί τόση ένταση.
Παρακολουθώ τον πανικό που γίνεται, ειδικά στα ΜΜΕ, όπου όλοι προσπαθούν να πείσουν όλους για το τι θα πρέπει να ψηφίσουν,  όχι πάντα με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Επιχειρήματα ένθεν κακείθεν, ενίοτε με σκληρές έως υβριστικές εκφράσεις, με εκβιαστικά έως και ψεύτικα διλήμματα.
Οι μεν που "δεν καταλαβαίνουν" και κάνουν λάθος και επομένως θα πρέπει να πειστούν και να ψηφίσουν ότι προτείνουν οι δε και τούμπαλιν.
Ο λόγος φυσικά για το Δημοψήφισμα της Κυριακής 5/7/2015.
Τα πράγματα για μένα είναι απλά.
Ζούμε τα αποτελέσματα μιας μακροχρόνιας διακυβέρνησης από τις πολιτικές ηγεσίες ΠΑΣΟΚ+ΝΔ, οι οποίες κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο εναλλάξ τα τελευταία 40 χρόνια. 

Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι οι ηγεσίες αυτές, δούλεψαν για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, μιζόθηκαν, "έφαγαν", "τάϊσαν", κατασπατάλησαν και τελικά διέλυσαν την Ελληνική οικονομία. 
Μας έβαλαν χωρίς να μας ρωτήσουν στην ζώνη του Ευρώ, μας έχωσαν και πάλι χωρίς να μας ρωτήσουν στα μνημόνια, μας φόρτωσαν και τα χρέη των ιδιωτικών τραπεζών και τώρα έχουμε και το ευρω-ιερατείο να μας στέλνει τελεσίγραφα και να μας απειλή με το game over.
Σήμερα βλέπουμε τούς Σαμαρά, Βενιζέλο, Σημίτη, Παπανδρέου, Ντόρα, Κυριάκο, Άδωνη, Βορίδη, Ποτάμιδες και όλους αυτούς που ξέσκισαν τη χώρα και την οδήγησαν στην χρεοκοπία, σε αγαστή συνεργασία με τους Μπόμπολα, Λάτση, Βαρδινογιάννη, Αλαφούζο και οι λοιπούς ολιγάρχες, να κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τους Πρετεντέρη, Μπάμπη, Όλγα, Τσίμα, και τις λοιπές ανεξάρτητες πένες της δημοσιογραφίας, που δίνουν τον υπερπάντων αγώνα για να ψηφίσουμε ΝΑΙ την Κυριακή. 
Όλοι αυτοί εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους και ψηφίζουν ΝΑΙ.
Εάν τώρα εσύ νομίζεις ότι έχεις τα ίδια συμφέροντα με αυτούς που προανέφερα δεν έχεις παρά να ψηφίσεις το ίδιο...
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ "ΟΧΙ".






Βίτσας σε «θεσμούς»: Φέρτε όλα τα έγγραφα που αφορούν τα μνημόνια από το 2009

by olympiada

ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο έστειλε επιστολές και στους τρεις θεσμούς, ζητώντας να πάρει όλα τα έγγραφα, και τα πρακτικά συνεδριάσεων από το 2009 που αφορούν την Ελλάδα.
Πολύ σωστή ενέργεια και απαραίτητη. Φυσικά οι Λοβέρδοι ανέβηκαν στα κεραμίδια. Φανταστείτε τι έχουν να κρύψουν.

Υπουργείο Οικονομικών: Μόλις βγήκαν τα υποκαταστήματα των τραπεζών που θα ανοίξουν αύριο.

Η λίστα με τα υποκαταστήματα των τραπεζών που θα ανοίξουν από αύριο για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών.

Η σελίδα είναι η: http://www.minfin.gr/?q=el/news/news/katasthmata-5%20trapezwn

Να σημειωθεί ότι εάν η σελίδα σας  βγάλει ERROR, δοκιμάστε πάλι αργότερα.

 

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: Διακοπή της χρηματοδότησης όλων των πολιτιστικών, κοινωνικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                ΑΜΦΙΣΣΑ,  30.06.2015
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ      
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ       
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ     

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα        
Τηλέφωνο: 2265350027     
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.:  33/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Διακοπή της χρηματοδότησης όλων των πολιτιστικών, κοινωνικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, έπειτα από ομόφωνη εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής που συγκλήθηκε εκτάκτως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (Δευτέρας 29.06.2015), αποφάσισε με ευρύτατη πλειοψηφία τη διακοπή της χρηματοδότησης όλων των πολιτιστικών, κοινωνικών και αθλητικών εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετέχει ο Δήμος μας, λόγω των εκτάκτων συνθηκών στις οποίες βρίσκεται πλέον η χώρα.
Η απόφασή μας αυτή, μολονότι σκληρή και άδικη απέναντι σε αρκετούς συμπολίτες μας και φορείς, που έχουν αγωνιστεί για τη δημιουργία και την ανάπτυξη σημαντικών αθλητικών και πολιτιστικών θεσμών στον τόπο μας, αποτελεί ωστόσο αναγκαία, σώφρονα, αλλά και μονόδρομη δυστυχώς επιλογή, έως ότου τουλάχιστον ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος μας, όπως και ολόκληρη η χώρα, θα περάσει μια δοκιμασία, που ευχόμαστε να διαρκέσει το λιγότερο δυνατόν.
Σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες καλούμε τους δημότες μας να παραμείνουν ενωμένοι και να αποφύγουν τα διχαστικά μηνύματα και διλήμματα, διατηρώντας την ψυχραιμία και την αντικειμενική τους κρίση.
Ο Δήμος Δελφών από σήμερα και για όσο διάστημα απαιτηθεί προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση ρευστότητας και η ευρύτερη αναταραχή, θα επικεντρωθεί στις στοιχειώδεις λειτουργίες του, στην κατά το δυνατόν ομαλή εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και στην ανακούφιση των πολλών και μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων. 
------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Δήμαρχος Δελφών

Θανάσης Παναγιωτόπουλος

Σκληρή απάντηση του Μαξίμου στις δηλώσεις Γιουνκερ

Νέο non paper Οι θεσμοί, μέσω του Ζ. Κλ. Γιουνκέρ, υποστηρίζουν ότι για μια σειρά θεμάτων η κυβέρνηση δεν ενημερώνει σωστά τους πολίτες. Ας δούμε ένα προς ένα τα σημεία, στα οποία, όπως υποστηρίζει ο κ. Γιουνκέρ, δίνει λάθος πληροφόρηση η ελληνική κυβέρνηση.
1. «Δεν υπάρχουν περικοπές συντάξεων» στην πρόταση των θεσμών, υποστηρίζει ο κ. Γιουνκέρ. Δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση ακόμα και -του γνωστού για τις απόψεις του- Πήτερ Σπίγκελ: «Συγγνώμη, αυτό δεν είναι αλήθεια», έγραψε, ενώ σε ένα ακόμα tweet σημείωσε ότι «η πρόταση των πιστωτών προβλέπει το κόψιμο του ΕΚΑΣ ως τον Δεκέμβριο του 2019: Αυτό είναι περικοπή συντάξεων ανεξαρτήτως του τι λέει ο Γιουνκέρ».
Η πρόταση της Κομισιόν και βέβαια προβλέπει περικοπή συντάξεων. Πού αλλού οδηγούν άλλωστε τα μέτρα που προτείνουν; Αυτά είναι:
α. «Σταδιακή εξάλειψη του ΕΚΑΣ για όλους τους συνταξιούχους έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2019″.
β. Αύξηση των εισφορών υγείας «που πληρώνουν οι συνταξιούχοι σε 6% κατά μέσο όρο, και αυτό θα επεκταθεί στις επικουρικές συντάξεις».
γ. «Όλα τα επικουρικά ταμεία θα χρηματοδοτούνται μόνο εξ ιδίων πόρων», εφαρμογή δηλαδή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, που ουσιαστικά θα εξαφανίσει τις επικουρικές συντάξεις.
δ. «Ένα πρώτο πακέτο μέτρων θα υιοθετηθεί αμέσως, στοχεύοντας στο 1% του ΑΕΠ από την επιπλέον ετήσια εξοικονόμηση από το 2016″. Τι σημαίνει 1% στο ΑΕΠ; Περισσότερα από 1,8 δισ. ευρώ το 2016 θα περικοπούν από συντάξεις και ασφαλιστικό σύστημα, προκειμένου να πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους.
ε. Ακόμα, η πρόταση των θεσμών προβλέπει «να υπάρξει ένας πιο στενός σύνδεσμος ανάμεσα στις εισφορές και τις παροχές», δηλαδή και άλλες μειώσεις συντάξεων.
στ. Τέλος, οι θεσμοί ζητούν «να καταργηθούν όλες οι εισφορές υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία», που συνεπάγεται μείωση των εσόδων των ταμείων πάνω από 7οο εκ. ευρώ ετησίως.
2. Οι θεσμοί, είπε ο κ. Γιουνκέρ, «επιμένουν σε κοινωνικά δίκαια μέτρα». Ποια είναι αυτά τα… κοινωνικά μέτρα:
– Την κατάργηση των επιδοτήσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης.
– Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης των αγροτών.
– Τη μείωση του ποσού των 1500 ευρώ και την κατάργηση του ανώτατου ορίου 25% στις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη στην εφορία.
– Την αύξηση του επιτοκίου που εφαρμόζεται στο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών.
3. Ως προς τον ΦΠΑ οι θεσμοί επιμένουν για:
• 23% σε εστίαση και ξενοδοχεία [υποχώρησαν ως προς τα ξενοδοχεία στο 13% μετά από συνεχείς πιέσεις]
• 13% μόνο για τα πολύ βασικά τρόφιμα, την ενέργεια και το νερό
• Κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά
4. Ποτέ δεν δόθηκε/δεν υπήρξε τελεσίγραφο. Και όμως, ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ στις δηλώσεις του σαφέστατα είπε ότι εκπνέει η προθεσμία για την Αθήνα.
5. Να σημειωθεί τέλος ότι αυτή καθ’ αυτή η συμφωνία δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Κάθε μήνα θα υπάρχει αξιολόγηση, ενώ σε πέντε μήνες όλα θα ξαναρχίσουν από την αρχή! Καμιά προοπτική, λοιπόν, δεν διαφαίνεται αν υπάρξει αυτή η συμφωνία, που «ξεχνά» ότι υπάρχει και ένα τεράστιο χρέος προς ρύθμιση. Θα είναι ένα συμβόλαιο μόνιμης και «νόμιμης» ομηρίας της χώρας.

Σε Μνημόνιο και η Γαλλία, καταλάβατε γιατί ενοχλεί ο Τσίπρας; 2,1 Τρις το Χρέος #GReferendum

Ο Ολαντ ετοιμάζει μνημόνιο λιτότητας και στην Γαλλιά γι αυτό θα ειναι κακό παράδειγμα μια Ελλάδα που βρήκε διαφορετικό δρόμο.

Το χρέος της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 51,6 δις ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2015 ! 

Αυτή την στιγμή το Γαλλικό χρέος είναι 2,089 Τρισ. ευρώ δηλαδή  το χρέος αυξήθηκε στο 97,5% του ΑΕΠ, το α’ τρίμηνο πριν από την χασούρα του Γαλλικού Χρηματιστηριου των τελευταίων 24ωρων. 
Το ΟΧΙ της Ελλάδας θα σώσει και την Γαλλία.

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

1.       Ποιο είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος;
Το ερώτημα που τίθεται στον ελληνικό λαό είναι αν λέει ΟΧΙ ή ΝΑΙ στην πρόταση των δανειστών. Το κείμενο είναι υπαρκτότατο και σαφές, και όχι ανύπαρκτο όπως διατείνονταν πολλοί. Σήμερα, Δευτέρα 29/6, ακόμα και ο Γιούνγκερ (μέσα στον πανικό του για όσα δημιούργησαν) επιχειρεί να ανασκευάσει πολλά από τα σημεία του. Σημαντικό είναι να τονίζουμε ότι η πρόταση τέθηκε με τη μορφή τελεσιγράφου. Κάθε άλλο υποτιθέμενο ερώτημα (ναι ή όχι στην Ευρώπη, ναι ή όχι στο ευρώ κ.λπ.) που τίθεται είναι εκ του πονηρού.
Ολη την πρόταση των «θεσμών» τη βρίσκετε εδώ http://tvxs.gr/news/ellada/ayti-einai-oli-i-protasi-ton-thesmon-poy-tha-mpei-sto-dimopsifisma

2.       Τι ζητούν οι «θεσμοί» στο κείμενο-πρόταση που κατέθεσαν στις 25 Ιουνίου;
·         Να επιβληθεί 23% ΦΠΑ στην εστίαση
·         Να καταργηθεί η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά φ
·         Η μόνο διαφορά αφορά τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία που, στο σημερινό κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κομισιόν, ο συντελεστής αυξάνεται στο 13% από 23% που ζητούσαν την 25η Ιουνίου.
·         Να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες
·         Να καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου για τους αγρότες (πετρέλαιο, φόρος εισοδήματος)
·         Να περικοπούν κατά €900 εκατ. (0,5% του ΑΕΠ) οι δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια (επιδόματα κλπ)
·         Να περιοριστούν άμεσα οι πρόωρες συντάξεις
·         Να καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ
·         Να εφαρμοστεί πλήρως ο μνημονιακός νόμος 3863/2010 για το ασφαλιστικό
·         Να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων να γίνεται μόνο από ίδιους πόρους
·         Να καταργηθούν όλες οι εισφορές υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία, που συνεπάγεται μείωση των εσόδων τους κατά πάνω από €700 εκατ.
·         Να αυξηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη στις συντάξεις από το 4% στο 6%
·         Να παγώσουν οι συντάξεις ως το 2021
·         Να νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις και να μην υπάρξει η επαναθέσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αν δεν το επιτρέψουν οι θεσμοί
·         Να μειωθεί το ακατάσχετο των €1500 στις καταθέσεις
·         Να αυξηθεί το επιτόκιο που ισχύει για τη ρύθμιση οφειλών
·         Να μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο
·         Να εφαρμοστούν πλήρως οι εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ (γάλα, ψωμί, αρτοποιεία, Κυριακές κλπ).
·         Να υπάρξουν συντριπτικά πλήγματα στο ελληνικό φάρμακο. 
·         Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ
·         Να πωληθούν οι μετοχές του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο
·         Να μην επιβληθεί η έκτακτη εισφορά 12 % στα κέρδη άνω των 500.000 για τη χρήση του 2014.
·         Να μην επανέρθουν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές στα επίπεδα του 2014

3.       Είναι οικονομικό το ζήτημα της Ελλάδας, έτσι όπως διαμορφώθηκε μέσα από τις τετράμηνες διαπραγματεύσεις;
Η κυβέρνηση της χώρας έκανε τετράμηνες διαπραγματεύσεις έχοντας εκφρασμένη τη διάθεση για έναν «έντιμο συμβιβασμό». Παρόλ’ αυτά οι απαιτήσεις των «δανειστών» κάθε μέρα αυξάνονταν κάνοντας τελικά οφθαλμοφανές ότι κύριος στόχος αυτών των διαπραγματεύσεων ήταν η αποδόμηση της πρόσφατα εκλεγμένης κυβέρνησης και η δημιουργία ενός υποτελούς κράτους στην Ευρώπη. Αυτό σε συνδυασμό με τη νίκη των αριστερών δυνάμεων στους δήμους της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης αλλά και τις επικείμενες εκλογές (Νοέμβριο) στην Ισπανία δυσκόλευε πολύ το τοπίο για τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της Ευρώπης. Ταυτόχρονα, σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες το νεοφιλελύθερο μπλοκ εφαρμόζει εδώ και χρόνια πολιτικές λιτότητας με αποτέλεσμα μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού τους να σπρώχνονται συνεχώς στο περιθώριο. Αποφάσισαν λοιπόν να δείξουν τα δόντια τους, επιχειρώντας να εμπεδώσουν τον φόβο σε ολόκληρη την ήπειρο!

4.       Παρόλο που το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι σαφέστατο η κύρια επιχειρηματολογία των υποστηρικτών του ΝΑΙ θα επιχειρήσει να διαμορφώσει ένα κλίμα τρόμου περί εξόδου από την Ευρωζώνη. Τι απαντάμε σε αυτό;
Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν σκέφτεται κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο. Παραλ΄ αυτά η άρνηση στο επαχθές σχέδιο των πιστωτών μπορεί στα αλήθεια να μας οδηγήσει έξω από την Ευρωζώνη. Αυτό που δεν σας λένε όμως είναι ότι α) οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων οδηγούσαν νομοτελειακά στο ίδιο αποτέλεσμα και β) από τη στρατηγική της Τρόικας φαίνεται ότι δεν ήθελαν την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης παρά μόνο γονατιστή.
Η πρόταση των δανειστών -ακόμα και αυτή που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα- περιλαμβάνει επαχθή μέτρα. Ζητάνε την κατάργηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου Ελεγκτικού Συνεδρίου του κράτους και την αντικατάσταση του από «ανεξάρτητη αρχή», ανεξάρτητη ακόμα και από την κυβέρνηση που θα αποφασίζει για όλα τα δημοσιονομικά της χώρας. Ζητάνε Έπαρχο.
Οι μνημονιακές δυνάμεις συνασπίζονται προκειμένου να συμμετάσχουν στην στρατηγική του τρόμου. Δεν είναι η πρώτη φορά. Ζητάνε να ψηφίσουμε ΝΑΙ σε μια σειρά από τρομακτικά μέτρα, να γονατίσουμε εμείς για λογαριασμό τους και να δεσμευτούμε να καταστραφεί ο κοινωνικός ιστός, ίσα-ίσα για πέντε μήνες παράτασης, χωρίς καμία δέσμευση ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα πρέπει να δώσουμε από αυτά που δεν έχουμε.

5.       Οι προπαγανδιστές του ΝΑΙ μας λένε ψηφίστε γιατί έρχεται η καταστροφή. Γιατί να τους πιστέψουμε;
Κατ’ αρχήν να θυμηθούμε ποιοι είναι αυτοί που έχουν αναλάβει την προπαγάνδιση του ΝΑΙ μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας: οι μεγαλοδημοσιογράφοι, που χρόνια τώρα παίζουν τον ίδιο και τον ίδιο ρόλο, υπερασπιζόμενοι τόσο τα ατομικά τους συμφέροντα όσο και εκείνα των εργοδοτών τους (Μπόμπολας κ.λπ.). Θα συνεχίσουμε να τους πιστεύουμε; Εχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας!

Ειδικότερα: Το 2010 μας είπαν να πάρουμε μια σειρά από μέτρα γιατί αλλιώς η ανεργία θα έφτανε στο 40%, οι μισθοί και οι συντάξεις θα έπεφταν στο μισό, δεν θα είχαμε χρήματα ούτε για να θερμάνουμε το σπίτι μας. Μας είπαν τότε ότι ο κόσμος θα ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει και τα παιδιά θα πηγαίνουν χωρίς φαγητό στο σχολείο. Μας είπαν ότι ο κόσμος θα πεθαίνει στους δρόμους.
Αλλά αυτά έγιναν ήδη, ως αποτέλεσμα των πολιτικών τους.
Τον Ιούνιο του 2013 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραδέχτηκε στην επίσημή του έκθεση ότι ένα λάθος στον υπολογισμό οδήγησε σε επιδείνωση την ύφεση και οδήγησε σε 300.000 θέσεις ανεργίας. Τώρα οι ίδιοι τεχνοκράτες επιμένουν ότι το πρόγραμμα απέτυχε επειδή οι κυβερνήσεις δεν έδειξαν την απαραίτητη τόλμη στην εφαρμογή του. Εσείς που ζείτε εδώ, που λαμβάνετε τους λογαριασμούς του ΕΝΦΙΑ και πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ στα αλήθεια πιστεύετε ότι οι κυβερνήσεις του Σαμαρά και του Παπανδρέου ήταν ελαστικοί στην εφαρμογή των «μεταρρυθμίσεων»;
Οι ίδιοι τεχνοκράτες που μπορούν να γράψουν ότι κατέστρεψαν τη ζωή 300.000 οικογενειών και μετά να πάνε για δείπνο με τους συνεργάτες τους επιμένουν ότι ο μόνος τρόπος να ανακάμψει η οικονομία είναι να εφαρμοστεί το ίδιο αποτυχημένο πρόγραμμα, στην σκληρότερη δυνατή μορφή του.
Οι ηγέτες του κόσμου υποστηρίζουν ότι δεν τους νοιάζει αν η Ελλάδα βγει από το Ευρώ αλλά την ίδια ώρα κάνουν δημόσιες και κρυφές (όπως αποκάλυψε το Wikileaks) συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα και συνεδριάζουν εκτάκτως ακόμα και οι G7 για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Μας λένε ότι μια τράπεζα (Leahman Brothers) στην Αμερική μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική κρίση αλλά η έξοδος της Ελλάδας όχι.

6.       Γιατί έκλεισε η κυβέρνηση τις τράπεζες;
Την Κυριακή 28/6 συνεδρίασε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας υπό τον υπουργό Γ. Βαρουφάκη προκειμένου να εξεταστούν τα δεδομένα στο μέτωπο των εκροών. Οι τράπεζες σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτουν μόλις 1,5 δις ευρώ σε χαρτονομίσματα και 1,7 δις ευρώ σε ηλεκτρονικό χρήμα. Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι ο ELA αποφάσισε να στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες στη βάση των δεδομένων της Παρασκευής 26/6. Τα ποσά στήριξης εκτιμούνται ως περιορισμένα. Συνιστάται η ψυχραιμία των καταθετών όπως επίσης και ότι 60 ευρώ χ 30 ημέρες = 1.800 ευρώ (ποσό δυσθεώρητο για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων). Παράλληλα, από σήμερα Δευτέρα, μια σειρά μέτρων ανακούφισης εξαγγέλλονται από τα αρμόδια υπουργεία (δες αναλυτικά στο άλλο επισυναπτόμενο). Θα πρέπει να τονίσουμε όμως ότι ορισμένα μέτρα που παίρνονται από σήμερα δεν είναι απλά ανακουφιστικά αλλά δείχνουν και μια διάθεση πολιτικής κατέυθυνσης, όπως π.χ. το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης ανέργων και μετά την 5η Ιουλίου 2015, το οποίο αποτέλεσε και αίτημα των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης!

7.    Ειδική μνεία για τους αγρότες
Η πρόταση των δανειστών απαιτεί τον αφανισμό του Έλληνα αγρότη! Ειδικότερα η πρόταση των δανειστών απαιτεί:
Κατάργηση των επιδοτήσεων για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο ντίζελ για τους αγρότες
Εξομοίωση της φορολογίας των αγροτών με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις
α) Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13% σε 26%
β) Αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%
γ) Φορολόγηση των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων από το πρώτο ευρώ

Ψηφίζοντας ΟΧΙ στο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, απορρίπτουμε το τελεσίγραφο των δανειστών και στηρίζουμε την αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης, που περιλαμβάνει:
Μειωμένο φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο ντίζελ για τους αγρότες
Συντελεστή φορολόγησης αγροτικού εισοδήματος 13%
Προκαταβολή φόρου 27,5%
Ειδική φορολόγηση για τους νέους αγρότες
Αφορολόγητο των αποζημιώσεων
Αφορολόγητο 12.000 ευρώ για τις επιδοτήσεις και το συνολικό αγροτικό εισόδημα

8.       Τι θα μας προσφέρει το ΟΧΙ την επόμενη μέρα;
Ο μοναδικός τρόπος για να δούμε καλύτερες μέρες είναι το ΟΧΙ.
Με θάρρος, αποφασιστικότητα αλλά κυρίως με ψυχρή λογική αντιστρέφουμε τη προπαγάνδα τους Γιατί μόνο αν δεν υποχωρήσουμε στους εκβιασμούς των δανειστών θα έχουμε τη δυνατότητα να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις, να έχουμε συλλογικά εργασιακά δικαιώματα  μπορούμε να διαμορφώσουμε  πολιτικές για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου ώστε να ανασχέσουμε  τη ροή των νέων παιδιών προς το εξωτερικό, να σταματήσουμε την εκρηκτική ανεργία. Να εμποδίσουμε το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Με λίγα λόγια να γίνουμε ξανά νοικοκύρηδες στον τόπο μας!

Δεύτερον  γιατί τα μέτρα που επιδίωξαν να περάσουν στη χώρα μας οι «ισχυροί» της Ευρώπης αμέσως μετά θα τα περάσουν επιθυμούν και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, όπως ήδη έχουν ξεκινήσει και κάνουν. Όσοι νομίζουν ότι υποστηρίζοντας  ΝΑΙ, θα « Μείνουν Ευρώπη» στη πράξη θα μένουν στη κατεστραμμένη  Ελλάδα και θα έχουν  συμβάλει αποφασιστικά να γίνει έτσι και όλη η Ευρώπη.

ΕΑΜ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

Δημοκρατικοί πολίτες Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι

Η ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΗ 2015 θα μείνει στην ιστορία σαν ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς του νεοελληνικού έθνους-κράτους.

Καλούμαστε και με την ψήφο μας να κατοχυρώσουμε την θέση της χώρας στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάρτη ως έθνος-κράτος ανεξάρτητο-δημοκρατικό-ισότιμο με τα άλλα έθνη, ματαιώνοντας τις επιδιώξεις των πιο σκοτεινών και αντιδραστικών δυνάμεων να την καταστήσουν αμετάκλητα θλιβερή αποικία και διαρκή παγκόσμιο ζήτουλα.

Ο εσμός των συμμοριών της ολιγαρχίας, του παρασιτισμού, της διαφθοράς, του δοσιλογισμού, συγκροτήθηκαν χωρίς προσχήματα πια σε κοινό μέτωπο με την άμεση καθοδήγηση των ευρωπαϊκών, νεοαποικιοκρατικών δυνάμεων και επιχειρούν να πάρουν από το λαό τη ΡΕΒΑΝΣ της 25ης του Γενάρη.

Επιστρατεύοντας κάθε θεσμό και μηχανισμό εκβιασμού και τρομοκρατίας του λαού με σημαία το ΕΥΡΩ. Επιχείρησαν και επιχειρούν να ανατρέψουν την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΣΥΡΙΖΑ ευτελίζοντας το πολιτικό κεφάλαιο που εκπροσωπούν για το λαό και τη χώρα.

Δημοκρατικοί πολίτες, άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου

Ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να μετασχηματίσει το ΕΥΡΩ σε νόμισμα της χώρας και όχι ΑΓΧΟΝΗ για το λαό και την χώρα, ΑΓΧΟΝΗ για την ΕΡΓΑΣΙΑ την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, όπλο εκβιασμού και τρομοκρατίας του λαού όπως μέχρι σήμερα με το σύστημα διαπλοκής,  είναι η συντριπτική καταδίκη των αποικιοκρατικών τελεσιγράφων. Είναι η συντριπτική πλειοψηφία του ΟΧΙ.

Ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν και δίνουν μέχρι τώρα την μάχη του λαού και της χώρας κάνοντας στο ακέραιο το καθήκον που τους ανέθεσε ο λαός στις 25 Γενάρη.

Τώρα ο λαός και πάλι έχει το λόγο στις 5 ΙΟΥΛΗ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ      

Lidl: Δεν δέχονται Ελληνικές κάρτες… ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ;
Μετρητά και οτι πάρουν διότι πολύ απλά, ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!
Και τωρα με τις κλειστές τράπεζες, δεν μπορεί να γίνει εξαγωγή κεφαλαίου.
Αντιθετα, σε άλλες αλυσίδες οι κάρτες γίνονται δεκτές κανονικότατα.
Φταις ελληναρά μου και ακόμα δεν βάζουν μυαλό.
ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΉΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ.

Ανοιχτή ολομέλεια Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ Δελφών: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Καλούνται οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι της Ο.Μ. Δελφών του ΣΥΡΙΖΑ σε ανοιχτή ολομέλεια.

Τόπος γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιτέα
Τρίτη 30 Ιούνη 2015 ώρα 18.30

Θέμα: Ενημέρωση-συζήτηση για το δημοψήφισμα της 5/7/2015, στράτευση όλων στον αγώνα και οργάνωση της δράσης μας


Από το Συντονιστικό της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Δελφών

Υποχρεώσεις καταβολής φορολογικών και τελωνειακών οφειλών κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α65/28.6.2015) «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας», η οποία καταλαμβάνει όλα τα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα, τα ιδρύματα πληρωμών και τα ιδρύματα έκδοσης ηλεκτρονικού χρήματος, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πολίτες / επιχειρήσεις ότι:

1.            Για υποχρεώσεις καταβολής – βεβαιωμένων ή/και ρυθμισμένων οφειλών που καθίστανται απαιτητές σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, δύνανται να πραγματοποιούνται πληρωμές ηλεκτρονικά μέσω web/internet banking, phone banking, μέσω αυτόματων ταμειολογιστικών μηχανών (ΑΤΜ’s), με καταβολή μετρητών στα ΕΛ.ΤΑ. ή εναλλακτικά με καταβολή μετρητών (χωρίς όριο) ή με χρήση καρτών πληρωμών (πιστωτικές, χρεωστικές, προπληρωμένες κλπ) στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και  αν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές με τους ανωτέρω τρόπους όσο χρόνο διαρκεί η τραπεζική αργία, δεν θα οφείλεται τόκος εκπρόθεσμης καταβολής  και δεν θα απόλλυνται οι ρυθμίσεις για το ίδιο παραπάνω διάστημα.

2.            Στα ανωτέρω περιλαμβάνονται και οι αιτήσεις ρυθμίσεων που έγιναν από  24.6.2015 με υποχρέωση καταβολής της 1ης δόσης ή της προκαταβολής από 29.6.2015 και μετά.

3.            Η υποβολή όλων των δηλώσεων ή αιτήσεων ρύθμισης συνεχίζεται κανονικά σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και προθεσμίες. Για την καταβολή οφειλών που προκύπτουν από αυτές, ισχύουν τα προαναφερόμενα.

4.            Όσον αφορά τα Τελωνεία, τέθηκε ήδη σε παραγωγική λειτουργία η εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών και συνεπώς οι συναλλασσόμενοι δύνανται να πληρώνουν τις τελωνειακές οφειλές τους ηλεκτρονικά, μέσω web-Banking. Οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν τις σχετικές  οδηγίες στην Διαδικτυακή Πύλη της Τελωνειακής Υπηρεσίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.icisnet.gr.  Σημειώνεται ότι εναλλακτικά, όπου δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική πληρωμή, για τη διευκόλυνση των συναλλασσομένων, οι πληρωμές δύνανται να πραγματοποιούνται τόσο με μετρητά, χωρίς περιορισμό στο ποσό, όσο και με επιταγές.

 29/6/2015

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΣΟ’Ι’ΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε ότι όλα είναι προσχηματικά!
Θέλουν να ταπεινώσουν και να εξευτελίσουν την πατρίδα μας.
Σειρά μετά έχει η Πορτογαλία!

Πώς πήρα την απόφαση να ψηφίσω ΟΧΙ.

Δεν χρειάστηκε και πολλή σκέψη, για να αποφασίσω να ψηφίσω ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. 
Χρειάστηκε μόνο να σκεφτώ ποιοι θα ψηφίσουν ΝΑΙ. 
ΝΑΙ θα ψηφίσουν ο Μπόμπολας, ο Λάτσης, ο Βαρδινογιάννης, ο Αλαφούζος και οι υπόλοιποι ολιγάρχες.
ΝΑΙ θα ψηφίσουν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Σημίτης, ο Παπανδρέου, η Μπακογιάννη, ο Άδωνις, ο Βορίδης και όλοι οι πολιτικοί που ξέσκισαν τη χώρα και την οδήγησαν στην χρεοκοπία.
ΝΑΙ θα ψηφίσουν ο Πρετεντέρης, ο Μπάμπης, η Όλγα, ο Τσίμας, και όλοι αυτοί οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι που δίνουν καθημερινά τον αγνό αγώνα για τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Μπορείς να ψηφίσεις κι εσύ ΝΑΙ μαζί με αυτούς.
Αλλά μετά, μην απορείς που αυτή η χώρα δεν αλλάζει ποτέ.
Για να αλλάξει η χώρα, πρέπει να αλλάξεις εσύ.
Ένα καλό βήμα για να αλλάξεις είναι να καταλάβεις πως τα συμφέροντά σου είναι κάπως διαφορετικά από τα συμφέροντα του Μπόμπολα.
Συγγνώμη που σου το είπα έτσι ξαφνικά. Ελπίζω να ξεπεράσεις το σοκ.
ΟΧΙ λοιπόν.

 

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...