Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Άγγιξε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης στα νησιά – Τα στοιχεία «δείχνουν» το μέγεθος της κερδοσκοπίας

Μία ανάσα πριν από τα 2 ευρώ βρίσκεται η αμόλυβδη βενζίνη στα νησιά, εκτοξεύοντας στα 42,1 λεπτά το “κάπελο” από τη μέση πανελλαδική τιμή. Η μεγάλη “ψαλίδα” αναδεικνύει αφενός το μέγεθος της κερδοσκοπίας και αφετέρου τα προβλήματα στη λειτουργία της αγοράς των υγρών καυσίμων.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παρατηρίου Τιμών του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η ακριβότερη βενζίνη εντοπίζεται σε νησιά των Κυκλάδων.Στη Σίκινο είναι στα 1,91 ευρώ το λίτρο, όταν η μέση πανελλαδική τιμή έχει υπολογιστεί στα 1,489 ευρώ. Στη Φολέγανδρο και στην Αμοργό φτάνει ακόμ και τα 1,89 ευρώ, ενώ σε Μήλο, Νάξο, Σαντορίνη, Αντίπαρο, Σχοινούσα και Κίμωλοκυμαίνεται από τα 1,80 έως και τα 1,879 ευρώ το λίτρο.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της “Ελευθερίας του Τύπου”, η μέση τιμή των Κυκλάδων είναι στα 1,757 ευρώ το λίτρο, αλλά το κύμα της ακρίβειας στα καύσιμα συνεχίζεται και σε άλλα νησιά, όπως στη Σάμο (1,627 ευρώ), στα Δωδεκάνησα (1,648), στη Κεφαλονιά (1,592), στη Χίο 91,567) και στη Κέρκυρα (1,519 ευρώ το λίτρο). Και στην Κρήτη όμως η βενζίνη είναι σημαντικά υψηλότερη από τη μέση πανελλαδική τιμή, καθώς στο Λασίθι έχει καταμετρηθεί στα 1,566 ευρώ το λίτρο, στο Ηράκλειο στα 1,547, στο Ρέθυμνο στα 1,555 και στα Χανιά στα 1,535 ευρώ το λίτρο.
Οι μεγάλες διαφορές στις τιμές αποδίδονται στα υψηλά μεταφορικά κόστη των καυσίμων, στις χαμηλές εκπτώσεις που δίνουν οι εταιρείες εμπορίας στα πρατήρια, στον περιορισμένο ανταγωνισμό στα νησιά, αλλά και στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμων που έχουν τα νησιά τη χειμερινή σεζόν.
Το αποτέλεσμα είναι οι βενζινοπώλες και εταιρείες εμπορίας να επιδιώκουν την άντληση κερδών την τουριστική και θερινή σεζόν λόγω των αυξημένων οδικών μετακινήσεων. Όπως και να έχει, χιλιάδες παραθεριστές που επιλέγουν τα ελληνικά νησιά για τις διακοπές τους αναγκάζονται να πληρώνουν πανάκριβα την βενζίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...