Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Καιρός: Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με βροχές καταιγίδες και κρύο

Η ηλιοφάνεια και η ζέστη φαίνεται πως δεν θα κρατήσουν για πολύ ακόμη αφού από την επόμενη εβδομάδα, έρχονται βροχές, καταιγίδες, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας. Μάλιστα ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου μέσα από την πρόβλεψή του στην ΕΡΤ τονίζει ότι η καλοκαιρία σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν και τις… ανοιξιάτικες μέρες που διανύουμε θα της αντικαταστήσει ένα ισχυρό Φθινόπωρο με βροχές, ενώ θα έρθει και το πρώτο κρύο.
Για την αλλαγή του καιρού που έρχεται έκανε και αναφορά μέσω του προφίλ του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος τονίζοντας όμως ότι ακόμα είναι νωρίς και νεότερα στοιχεία θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:
«Μια άκρως εντυπωσιακή πορεία φαίνεται ότι θα ακολουθήσει ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, καθώς θα "γεννηθεί" την Κυριακή το πρωί στην βόρεια Ιταλία και μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ θα βρεθεί να καλύπτει τη χώρα μας, δίνοντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες (μπλέ χρωματισμοί).Όμως, κατά πόσο θα επαληθευτεί αυτή η μεσοπρόθεσμη πρόγνωση, είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες.Θα σας ενημερώσω αναλυτικά, διότι ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιάσει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Θα είναι τελικά αυτή η κίνηση του χαμηλού ώστε να έρθουν ισχυρές βροχές στην περιοχή μας ή όχι; Η απάντηση θα σας δοθεί λίαν συντόμως, μόλις ξεκαθαρίσουν δηλαδή τα προγνωστικά στοιχεία και "κλειδώσει" η κίνηση του χαμηλού...»

Πάντως η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία για της Δευτέρα (23/10) και την Τρίτη (24/10) προβλέπει στα Δυτικά και Κεντρικά καθώς και Βόρεια τμήματα της χώρας να σημειωθούν βροχές, αλλά και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα, τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως στα Δυτικά, ενώ την Τρίτη (24/10) τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Βαθμιαία την Τρίτη και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.







Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...