Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Πρώην μηχανικός της Mozilla: «Μην χρησιμοποιείτε antivirus τρίτων»

«Αν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε antivirus τρίτων στον υπολογιστή ή το laptop σας, μπορεί στην πραγματικότητα να βλάψετε τον υπολογιστή σας μακροπρόθεσμα». Αυτό υποστηρίζει ένας πρώην μηχανικός της Mozilla. Έχει αναρτήσει ένα λεπτομερές blog post σχετικά με το γιατί η εγκατάσταση antivirus τρίτων είναι πραγματικά επιβλαβής για τον υπολογιστή σας.

Είμαστε άνθρωποι, ηλίθιοι…

Από το 2010 και μετά η χώρα είναι εγκλωβισμένη. Φυλακισμένη στα δίχτυα της νέας τάξης πραγμάτων που έχει το διευθυντήριό της στη Γερμανία, έγινε ένα οικονομικό πειραματόζωο πάνω στο οποίο εφαρμόζονται κάθε λογής νεοφιλελεύθεροι πειραματισμοί. Και οι άνθρωποι;
Ποιος νοιάζεται γι’ αυτούς. Άλλωστε ο νεοφιλελευθερισμός ασχολείται με οικονομικούς δείκτες, με τρόπους λειτουργίας των αγορών, με αλλαγές στην παραγωγική διαδικασία.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ σε πολιτικούς και επιχειρηματίες που εμπλέκονται σε σκάνδαλα!

ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ!
Με νόμο – κόλαφο που προωθεί ο αν. Υπουργός δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, το κράτος θα δημεύσει άμεσα τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν προκύψει από εγκληματική δραστηριότητα καθώς και τα δεσμευμένα από το δημόσιο… περιουσιακά στοιχεία υπό διερεύνηση προσώπων.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: Έκθεση φωτογραφίας στο ΕΠΚεΔ


Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ώρα 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στους Δελφούς, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της μεγάλης Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα «Δελφοί, Κάτοικοι και Ιστορία 1890-1970».

“Ενημέρωση για την πρωτοβουλία «Μονοπάτια Πολιτισμού» στο Δήμο Δελφών- Πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων”


Ο Δήμος Δελφών προκειμένου να προχωρήσει αποφασιστικά στην αξιοποίηση του δικτύου περιπατητικών διαδρομών ως μοχλού τουριστικής ανάπτυξης και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Κατάστημα Δελφών.

2η Συνάντηση Ενημέρωσης για το Πρόγραμμα Erasmus+Dsh- Positive Choices

Αγαπητέ/ή……
Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ DSH – Positive Choices (Deliberate Self – Harm Positive Choices) – Αυτοπροστασία στην Αυτοκαταστροφικότητα πρακτικές αυτοπρόληψης που αφορά την ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση νέων που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η Ελλάδα αποκτά Διαστημική Υπηρεσία...

Παππάς: Πράττουμε το αυτονόητο...
Την Eλληνική Διαστημική Υπηρεσία ιδρύει με νομοσχέδιο, που καταθέτει άμεσα στη Βουλή, το υπουργείο... Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία θα έχει μορφή ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) και θα καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της Ελλάδας στον τομέα.

Όταν ο Ομπάμα απαγόρευε την είσοδο από μουσουλμανικές χώρες, ήταν .....Κυριακή.

Το 2011 ο πρόεδρος Ομπάμα απαγόρευσε την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες σε πολίτες από το Ιράκ, το Ιράν, τη Συρία, το Σουδάν, την Σομαλία και την Υεμένη. Για τους νεοφιλελεύθερους τότε ήταν Κυριακή. Και φυσικά τα πάμπλουτα ρεμάλια του Χόλιγουντ τα οποία στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό από το ισλαμικό χρήμα, δεν έβγαλαν πότε άχνα... Σήμερα βγαίνουν και σκούζουν. Και το τρελό είναι ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, πήρε θέση υπέρ των διαδηλώσεων κατά του διαδόχου του. Διαμαρτυρίες αλα καρτ...

Όλοι οι σωτήρες της χώρας σε ένα μοναδικό βίντεο


Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ: Ενας μετα τον άλλον δίνουν κ@λ@ στο ΔΝΤ και θέλουν και να μας κυβερνήσουν

Αντιπεριφερειάρχης Θέμης Χειμάρας:Τα προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας στην 4η Έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έδωσε δυναμικά το παρών και φέτος στην 4η Έκθεση Τροφίμων Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ & Έλληνες Παραγωγοί, που έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό από 27 έως 30 Ιανουαρίου 2017 και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.

Μέχρι και ο Ραχόι συντάσσεται με την «απομονωμένη» Ελλάδα! (βίντεο)


Ιστορική την κίνηση του Αλέξη με την σύνοδο του νότου. Η Ελλάδα κατάφερε και κέρδισε την στήριξη σχεδόν όλων των χωρών με σημαντικότερη αυτή του Ραχόι. Εννοείται ότι η Γαλλία συντάσσεται με την Ελλάδα στο θέμα των προληπτικών μέτρων, ενώ όλες οι χώρες του Νότου ζήτησαν τον σεβασμό στο ελληνικό Σύνταγμα από τους δανειστές!
κατά τα άλλα, είμαστε «μόνοι».

Τι ξέχασε να πει για τον ΔΟΛ ο Ψυχάρης

Του Ιωάννη Ν. Φιλιππάκη  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
H χθεσινή ανακοίνωση-διαμαρτυρία της ιδιοκτησίας-διοικήσεως του ΔΟΛ, μέσα από το τελευταίο (;) φύλλο της κυριακάτικης εφημερίδας του ομίλου, είναι ένα κείμενο που προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Είναι εξόχως λυπηρά τόσο η διακοπή εκδόσεως ιστορικών τίτλων όσο και το φάσμα της ανεργίας στην οποία περιέρχονται εκατοντάδες εργαζόμενοι της επιχείρησης. Βέβαια, αν…θέλουμε να μην εθελοτυφλούμε, το ίδιο λυπηρό είναι (τουλάχιστον για τη συντριπτική πλειονότητα της βαθιά δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας) το κλείσιμο μιας μεσαίας βιομηχανίας σε μια περιφερειακή πόλη ή η αναστολή λειτουργίας μιας εμπορικής αλυσίδας, φαινόμενα που συμβαίνουν, δυστυχώς, συχνότατα τα τελευταία χρόνια της κρίσεως και των Μνημονίων.

Παράταση για τις αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Δείτε τι χρειάζεται

Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου και ώρα 12η μεσημβρινή η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 24.251 θέσεις σε όλους τους Δήμους της χώρας μέσω του ΟΑΕΔ.
Οι ενδιαφερόμενοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ άνεργοι, ηλικίας 18 ετών και άνω μπορούν να υποβάλουν – αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο – τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, μέχρι την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12η μεσημβρινή.

Bloomberg: «Οι δανειστές συμφώνησαν να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση χωρίς νομοθέτηση νέων μέτρων»

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Θετικά είναι τα μηνύματα για την κυβέρνηση αφού όπως όλα δείχνουν η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει με την χώρα να μπαίνει σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης κάτι που θα είναι πολύ ευεργετικό για την οικονομία σε μία χρονιά που αναμένεται να υπάρξει ανάπτυξη.

Η συμφωνία Αλήθειας με την ΝΔ... ΒΑΣΤΑ ΣΟΙΜΠΛΕ – ΒΑΣΤΑ ΔΝΤ!!!

Γιάννης Βρούτσης-«Έκθετος ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν αφήνει τις απολυσεις στον ιδιωτικό τομέα»

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΥ! «Υπήρξαμε σύμμαχοι σε δύο παγκόσμιους πολέμους, θα πολεμήσουμε τώρα ενάντια στην ισλαμική τρομοκρατία»!

Η τηλεφωνική συνομιλία του έμπειρου ρώσου προέδρου με τον νέο αμερικανό ομόλογό του, το Σάββατο (χθες) το βράδυ, έδειξε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, «διάθεση για δραστήρια δουλειά από κοινού προς τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη αμοιβαίας…δράσης σε δημιουργική, ισότιμη και αμοιβαία επωφελή κατεύθυνση».

ΙΤΕΑ: Φωτογραφικό υλικό απο την ημερίδα για την εθελοντική αιμοδοσία

Μέχρι 31 Μαρτίου οι ΟΤΑ οφείλουν να ολοκληρώσουν την ανανέωση αδειών πωλητών λαϊκών αγορών

Παρατείνεται μέχρι 31 Μαρτίου η  διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου των δικαιολογητικών καθώς και η ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας για την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών, με απόφαση του υπουργείου Οικονομίας. Έως τότε οι υφιστάμενες άδειες διατηρούνται σε ισχύ.

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Φίλες και φίλοι,

Σας γνωρίζουμε ότι το Σάββατο 04 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 21.00 θα πραγματοποιήσουμε στο ΄΄ΣΑΛΕ ΜΑΝΙΑΤΗΣ΄΄ στους Δελφούς, τον ετήσιο χορό μας και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτάς μας.

Κούρεμα στις αποδοχές των στρατιωτικών ετοίμαζε ο Μητσοτάκης!

Σοβαρότατη αποκάλυψη από το Παρόν της Κυριακής δείχνει περίτρανα το μέγεθος της υποκρισίας Μητσοτάκη. Αλλά και όλου του περίγυρου του που βγαίνει σήμερα με…κορώνες ευαισθησίας για να εξαπατήσει ακόμα μία φορά τους Έλληνες στρατιωτικούς. Το έγγραφο που αποκαλύπτει η εφημερίδα εστάλη στον τότε υπουργού άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και δείχνει ποιος πραγματικά είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ίσως ο μοναδικός υποψήφιος πρωθυπουργός που έχει πιο βεβαρυμένο ποινικό μητρώο και από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης απαντά στα καυτά ερωτήματα της επικαιρότητας...

Η συνέντευξη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη στον Γιώργο Ψύλλια και το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
  • Ερ. Κύριε υπουργέ, είδαμε στο Eurogroup ότι οι θεσμοί πιέζουν την κυβέρνηση να πάρει μέτρα εδώ και τώρα που θα ισχύσουν μετά το 2019. Πώς απαντά η κυβέρνηση;

Νεκρός ο Ρώσος πρέσβης στην Ινδία! Συναγερμός στο Κρεμλίνο…

Η Ρωσία μετρά την απώλεια του 5ου -κατά σειρά- διπλωμάτη της που πεθαίνει αιφνιδιαστικά ή δολοφονείται σε διεθνές ή μη έδαφος.
Πρόκειται για τον Ρώσο πρέσβη στην Ινδία, Alexander Kadakin, ο οποίος πέθανε προχθές, με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας να επιβεβαιώνει τη δυσάρεστη είδηση.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Άρχισαν οι έφοδοι για την Novartis: Πασοκτζής, ηθοποιός και εκδοτική οι πρώτοι στόχοι

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από την Οικονομική Αστυνομία για το υπό έρευνα σκάνδαλο της Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ημέρες μετά την έφοδο στα κεντρικά γραφεία της φαρμακευτικής εταιρίας στη Μεταμόρφωση στις αρχές Ιανουαρίου άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας -κατόπιν εισαγγελικής εντολής- έκαναν «ντου» στο σπίτι της ηθοποιού Γωγώς Φαρμάκη, η οποία μαζί με την αδελφή της Ολγα διατηρεί ιστολόγιο μόδας στο διαδίκτυο, ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών μπήκαν και τα αρχεία του εκλιπόντος εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου αλλά και του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη!

Το απύθμενο θράσος Σημίτη...

 Αν το θράσος είχε όρια, ο Κώστας Σημίτης θα τα είχε καταρρίψει… 
Ο μοιραίος πρώην πρωθυπουργός προτρέπει τους νέους να εγκαταλείψουν την Ελλάδα (!!!) και επιρρίπτει ευθύνες σε όλους όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, από τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου έως και τον Αλέξη Τσίπρα, βγάζοντας όμως τον εαυτό του απέξω.

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Φωκίδας του ΚΚΕ για την στάση της εταιρίας «ΕΛΜΙΝ Βωξίτες» ενάντια στους εργαζόμενους της επιχείρησης

Οι τελευταίες εξελίξεις στα μεταλλεία της «ΕΛΜΙΝ Βωξίτες», με την εργοδοτική αυθαιρεσία να οργιάζει σε ζητήματα καταπάτησης στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων όπως χορήγηση υποχρεωτικών αδειών και ρεπό κατά το δοκούν, συνεχείς μειώσεις αποδοχών, συνέχισηλειτουργίας στοών με ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργατών, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα θα γίνει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.

Aλληλέγγυο στους εργαζόμενους των Μεταλλείων το Εργατικό Κέντρο Φωκίδος.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζόμενους και το σωματείο τους στη μεταλλευτική επιχείρηση ΕΛΜΙΝ – ΒΩΞΙΤΕΣ στον αγώνα τους ενάντια στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η εταιρία στα δικαιώματά τους.

ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ο Στουρνάρας! Τωρα ζητάει «ευελιξία μισθών» (για τους άλλους) ΒΑΣΤΑ ΔΝΤ

Μεγαλύτερη ευελιξία αμοιβών, ενίσχυση του ανταγωνισμού και περιορισμό των υπερβολικών ρυθμίσεων στις τιμές και στις αμοιβές σε ορισμένα κλειστά επαγγέλματα (π.χ. μηχανικοί, δικηγόροι κ.λπ.) και σε κλάδους δικτύων υποδομών, συνέστησε ο καλοπληρωμένος διοικητής της ΤτΕ και πρώην υπουργός Γιάννης Στουρνάρας!!!

Την κοπανάνε μαζικά οι ανώτατοι αξιωματικοί από την Τουρκία! Άλλοι 40 ζήτησαν άσυλο στην Γερμανία…

ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΦΑΓΕΙΣ!
Η Ανγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Τουρκία την ώρα που δεκάδες ανώτεροι Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι εργάζονται στο ΝΑΤΟ, έχουν κάνει αίτηση για άσυλο στη Γερμανία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Tagesschau, πρόκειται για περίπου 40 άτομα που είναι…ανώτεροι αξιωματικοί. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων και το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρουν ότι η υπόθεση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως και οι άλλες υποθέσεις ασύλου.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην Τουρκία αυτούς τους στρατιώτες. Θα πάνε κατευθείαν φυλακή», δήλωσε το στέλεχος του CSU, Στέφαν Μάγιερ. Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι η σχέση Βερολίνου-Αγκυρας είναι τεταμένη τους τελευταίους μήνες, τόσο λόγω του ψηφίσματος της Βουλής που χαρακτήρισε ως γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία πριν από 100 χρόνια, όσο και της πολιτικής του Ερντογάν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Απειλές κατά της Αθήνας

Πάνος Καμμένος: Στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ να απευθύνει τις απειλές του ο Ερντογάν

Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι στις δημοκρατικές χώρες η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σχετικά με τις απειλές της Άγκυραςγια ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό. Παράλληλα, είπε ότι η Τουρκία «έχει εκτεθεί διεθνώς», αναφερόμενος στις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

«Στα τέσσερα»! Διαβεβαιώνει ο Μητσοτάκης ότι θα περάσει τα πάντα.

Ο επικίνδυνος και ολέθριος Μητσοτάκης, τορπιλίζει για ακόμα μια φορά την εθνική…προσπάθεια διαβεβαιώνοντας τον Σόιμπλε ότι ο ίδιος προτίθεται να συνεχίσει την υπογραφή των πλέον αντευρωπαϊκών απαιτήσεων, όπως ακριβώς έκανε ο Παπανδρέου!  Δηλαδή ο Μητσοτάκης προτίθεται να υπογράψει μέτρα για μετά το 2019, όταν εδώ μέσα καταγγέλλει ακόμα και τον κόφτη! Ο άνθρωπος είναι ολέθριος, είναι εκβιαζόμενος, οι Γερμανοί το ξέρουν καλά και ο ίδιος σηκώνει σημαία ότι θα βρίσκεται και αυτός στο τέσσερα. Όπως ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο, που τουε κρατούσαν χειροπόδαρα δεμένους οι Γερμανοί.

Η ΝΔ και οι «άλλοι»...

Βαρεθήκαμε να το ακούμε: Η κυβέρνηση δεν κλείνει την αξιολόγηση, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει κάθε μέρα ο λογαριασμός.
Η... κυβέρνηση δηλαδή καθυστερεί, κωλυσιεργεί, και η οικονομία, η χώρα πληρώνουν την κωλυσιεργία της.
Τελευταίος που το είπε, εκτός κι αν μου διέφυγε κάποιος άλλος, ήταν ο έγκυρος Κυρανάκης.

Επανάσταση στη Φυσική: Δημιουργήθηκε πρώτη φορά στη Γη μεταλλικό υδρογόνο

Περίπου 80 χρόνια μετά τη θεωρητική πρόβλεψή του το 1935, επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ κατάφεραν επιτέλους -ως άλλοι σύγχρονοι αλχημιστές- να κάνουν πραγματικότητα τη δημιουργία μεταλλικού υδρογόνου.
Το μεταλλικό υδρογόνο θα μπορούσε θεωρητικά να φέρει επανάσταση στην τεχνολογία, επιτρέποντας τη δημιουργία υπερ-υπολογιστών, τρένων υψηλής ταχύτητας που θα «πετάνε» (θα λειτουργούν χωρίς επαφή με το έδαφος), εξαιρετικά αποδοτικών οχημάτων και εν γένει, μία δραματική βελτίωση όλων όσων έχουν σχέση με την ηλεκτρική ενέργεια.
Πέραν τούτων, που παραπέμπουν ευθέως σε φουτουριστικές ταινίες, η ανθρωπότητα θα είναι σε θέση να εξερευνήσει το Διάστημα όπως ποτέ πριν, εφόσον ωστόσο, δοθεί απάντηση στο υπ’ αριθμόν ένα ερώτημα, που είναι κατά πόσο το μέταλλο παραμένει σταθερό σε συνθήκες κανονικής πίεσης και θερμοκρασίας.
Εφόσον λοιπόν, όντως αυτό συνέβη -μερικοί φυσικοί αμφιβάλλουν σοβαρά- θα πρόκειται για ένα από τα πιο πολύτιμα νέα υλικά στον πλανήτη μας με δυνητικές εξωτικές ιδιότητες και ποικίλες χρήσιμες εφαρμογές, ιδίως χάρη στην υπεραγωγιμότητα του ηλεκτρισμού, δηλαδή στη δυνατότητα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς αντίσταση.


Το ιερό δισκοπότηρο της Φυσικής υψηλών πιέσεων
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Φυσικών Επιστημών 'Αϊζαακ Σιλβέρα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό «Science», ανέφεραν ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες, καθώς δεν είναι βέβαιοι αν το μεταλλικό υδρογόνο τους είναι στερεό ή υγρό, αν και κλίνουν υπέρ της στερεάς εκδοχής.
«Πρόκειται για το ιερό δισκοπότηρο της Φυσικής υψηλών πιέσεων. Είναι το πρώτο δείγμα μεταλλικού υδρογόνου πάνω στη Γη, έτσι όταν το κοιτά κανείς, βλέπει κάτι που δεν έχει υπάρξει ποτέ πριν», δήλωσε ο ίδιος.
Το υδρογόνο είναι ένα άχρωμο αέριο, που υπό ειδικές συνθήκες μπορεί να μετατραπεί σε μέταλλο.
Το μεταλλικό υδρογόνο σε υγρή μορφή αποτελεί βασικό συστατικό των γιγάντιων πλανητών Δία και Κρόνου.

Πώς το έκαναν
Για να το δημιουργήσουν στη Γη, οι ερευνητές συμπίεσαν ένα μικροσκοπικό δείγμα υδρογόνου, ασκώντας πάνω του -με τη βοήθεια συνθετικών διαμαντιών- τεράστιες πιέσεις της τάξης των 495 γιγαπασκάλ, πολύ μεγαλύτερες από αυτές που ασκούνται στο κέντρο του πλανήτη μας.
Σε τόσο ακραίες συνθήκες πίεσης, το στερεό μοριακό υδρογόνο διασπάται και τα μόριά του αποσυντίθενται σε ατομικό υδρογόνο, το οποίο είναι μέταλλο. Ακόμη και όταν η υψηλή πίεση σταματά, το ατομικό υδρογόνο παραμένει μεταλλικό (είναι δηλαδή μετα-σταθερό).
Το επίτευγμα θα βοηθήσει τους επιστήμονες να απαντήσουν θεμελιώδη ερωτήματα για τη φύση της ύλης.
Αλλά επίσης θα ανοίξει το δρόμο για μια σειρά από πρακτικές επαναστατικές εφαρμογές, όπως οι υπεραγωγοί ηλεκτρισμού σε συνθήκες θερμοκρασίας δωματίου. Κάτι τέτοιο θα μεταμορφώσει τις μεταφορές, την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας, τη διαστημική εξερεύνηση κ.α.

Οι δύσπιστοι και οι συγκρατημένοι 
«Χρειάζεται τρομερή ποσότητα ενέργειας για να δημιουργηθεί το μεταλλικό υδρογόνο. Και αν μετατραπεί ξανά σε μοριακό υδρογόνο, τότε όλη αυτή η ενέργεια απελευθερώνεται, δημιουργώντας το πιο ισχυρό πυραυλικό καύσιμο που είναι γνωστό στον άνθρωπο, φέρνοντας έτσι επανάσταση στην πυραυλική τεχνολογία», δήλωσε ο Σιλβέρα. Αυτό, μεταξύ άλλων, θα διευκολύνει την εξερεύνηση άλλων μακρινών πλανητών.
Όμως στο παρελθόν κατά καιρούς είχαν γίνει ξανά ανακοινώσεις περί δημιουργίας μεταλλικού υδρογόνου, για να διαψευσθούν αργότερα.
Και αυτή τη φορά, ουκ ολίγοι φυσικοί σε διάφορες χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία), σύμφωνα με το «Nature», δήλωσαν πως δεν έχουν καθόλου πειστεί ότι όντως δημιουργήθηκε μεταλλικό υδρογόνο και επιφυλάσσονται, εωσότου γίνουν περισσότερα πειράματα.

Μπορεί να "θάψανε" το πόρισμα της "Επιτροπής Αλήθεις για το χρέος" αλλά εμείς δεν πρέπει να ξεχνάμε!

Το χρέος που απαιτούν να πληρώσει η Ελλάδα είναι επονείδιστο! Η παρακάτω εμπεριστατωμένη μελέτη του Ερίκ Τουσέν* που παρουσιάστηκε στην Αθήνα, την 6η Δεκεμβρίου 2016, κατά την συνάντηση της Ελληνικής Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, αποδεικνύει με κάθε δυνατό τρόπο, ότι η ελληνική κρίση που ξέσπασε το 2010 προήλθε όταν οι ξένες ιδιωτικές τράπεζες έκλεισαν την βρύση των πιστώσεων, πρώτα στον ιδιωτικό και, μετά, στον δημόσιο τομέα,

Νεα Δημοκρατία-«Οι θεσμοί νοιάζονται τους πολίτες και όχι η κυβέρνηση»

Εσείς το γνωρίζατε ότι τραβάμε αυτά που τραβάμε επειδή οι "θεσμοί" μας νοιάζονται υπερβολικά;
«Φυσικά και νοιάζονται» οι θεσμοί για την καθημερινότητα των Ελλήνων, «αυτοί που δεν νοιάζονται είναι το σύστημα που έχει καταλάβει το Μέγαρο Μαξίμου» δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. 
ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΊΡΕΣΤΕ!!!

Ο Η. Κωστοπαναγιώτου στο Μεταφορών για την διασυνδεσιμότητα και προσβασιμότητά του Ν. Φωκίδας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Την Πέμπτη 26-1-2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, του Βουλευτή ν. Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου με τον Διευθυντή Γραφείου του Υπουργού, κ. Σταύρο Καραγκούνη. Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, εκτέθηκαν από τον Βουλευτή τα διαχρονικά προβλήματα του νομού όσων αφορά την διασυνδεσιμότητα και προσβασιμότητά του, δεδομένου ότι δεν είχε υλοποιηθεί ποτέ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δικτύων.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΑ.

«Μαρινόπουλος»: Ενέκρινε τη διάσωση η Επιτροπή Ανταγωνισμού -Στο «σφυρί» 22 καταστήματα

Το «πράσινο φως» έδωσε χθες η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο σχέδιο διάσωσης της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, μετά τις σχετικές δεσμεύσεις που ανέλαβε η ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ. Με βάση τις δεσμεύσεις αυτές, η ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ υποχρεούται να εκποιήσει 22 καταστήματα στους νομούς Αττικής, Ηρακλείου και Λασιθίου, αλλά και να διατηρήσει εμπορική συνεργασία τουλάχιστον για τρία έτη.

Εργαζόμενοι ΚΕΠ: «Δεν είμαστε προετοιμασμένοι για το ΚΕΑ»

Από την 1η Φεβρουαρίου 2017 θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://keaprogram.gr/, είτε στους δήμους, είτε στα ΚΕΠ.

Η εγκύκλιος για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών

Την εγκύκλιο για τον υπολογισμό ασφαλιστικών εισφορών αυτοαπασχολούμενων κλάδου κύριας ασφάλισης αγροτών (ΟΓΑ), από την 1η Ιανουαρίου 2017, εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Συγκεκριμένα, από 01/01/2017, επέρχονται αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των προσώπων που υπάγονται, βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων ΟΓΑ, όπως αυτές ίσχυαν έως την έναρξη ισχύος του νόμου, στον κλάδο κύριας ασφάλισης αγροτών.

Εμβόλιμον - αναβολή εκδηλώσεως

Γιώργος Χ. Θεοχάρης
Λόγω ασθενείας και αγροτικών μπλόκων αναβάλλεται η διπλή παρουσίαση βιβλίων του Αλέξη Ζήρα και της Άννας Αφεντουλίδου στο εντευκτήριο του Εμβολίμου, στα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου

Φουντούκια, καρύδια και φιστίκια ρίχνουν τη χοληστερόλη

Φουντούκια, καρύδια και φιστίκια είναι μερικοί από τους ξηρούς καρπούς που αποδεικνύονται εξαιρετικά ευεργετικοί έναντι της στεφανιαίας νόσου, ενώ μειώνουν σημαντικά τα λιπίδια στο αίμα, όπως έδειξε μια μελέτη Αμερικανών επιστημόνων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ξηροί καρποί έχουν μπει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στο μικροσκόπιο των ερευνητών.

Γερμανικός Τύπος: «Κόλαφος στον Ερντογάν»

Μεγάλη απήχηση στον διαδικτυακό και έντυπο γερμανικό Τύπο βρίσκει η απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που κατηγορούνται για ανάμιξη στο πραξικόπημα κατά του προέδρου Ερντογάν.
«Μόνο 17 λεπτά διήρκεσε η συνεδρίαση του Αρείου Πάγου», σημειώνει στη διαδικτυακή του έκδοση το περιοδικό Spiegel, «ήταν όμως ένα σημαντικό τεστ για την ελληνική δημοκρατία. Η απόφαση τιμά τις ευρωπαϊκές αξίες και την έννοια του κράτους δικαίου. Θα μπορούσε όμως να δυσχεράνει τις ούτως ή άλλως τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Οργή Άγκυρας για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων

Σε έντονους τόνους απάντησε η Άγκυρα στην απόφαση που έλαβε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει του οκτώ Τούρκους αξιωματούχους που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
"Θα επανεξετάσουμε τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα" ήταν, ειδικότερα, το μήνυμα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που μάλιστα "βλέπει" πολιτικά κίνητρα στην απόφαση του Αρείου Πάγου.

Οι δηλώσεις των αξιωματούχων στο χθεσινό Eurogroup για την Ελλάδα

Ο επίτροπος Π. Μοσκοβισί εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και  δήλωσε βέβαιος ότι κανένας δεν επιθυμεί βήματα προς το παρελθόν, υπογράμμισε και κάλεσε όλα τα μέρη να βοηθήσουν την Ελλάδα να ολοκληρώσει την προσπάθεια γιατί το 2016 πέτυχε θαυμαστά αποτελέσματα στην αγορά εργασίας και τα δημοσιονομικά.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Δελτίο Τύπου σχετικά με το νέο καθεστώς συμβάσεων και την Ειδική Αγωγή εξέδωσε χθες βράδυ ο ΕΟΠΥΥ. 
Ολόκληρο το κείμενο του δελτίου έχει ως εξής:
«Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία σύναψης συμβάσεων μεταξύ του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και των ιδιωτών παρόχων υπηρεσιών υγείας. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με την στρατηγική επιλογή της σύναψης συμβάσεων με τους παρόχους, όπως προβλέπονται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας, υλοποιεί νέες διαδικασίες και αναπροσαρμόζει την σχέση του Οργανισμού τόσο με τους δικαιούχους των παροχών, όσο και με τους προμηθευτές.

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...