Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από απόψε και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα), την Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν την κεντρική και ανατολική Στερεά.

Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ενώ θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις (πάνω από τα 1.000 μ.) στα ορεινά Ηπείρου, δυτικής Μακεδονίας και δυτικής Στερεάς.
Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ την υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία.
Το Σάββατο τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Σποράδες, Στερεά (κυρίως ανατολική), Εύβοια, Κυκλάδες, νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κρήτη.
Πυκνό χιόνι θα πέσει σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές:
- της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μ.) από το βράδυ της Παρασκευής.
- της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μ.) το Σάββατο.
Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι (8 και πιθανόν 9 Μποφόρ) αναμένονται το Σάββατο στο Αιγαίο.
Παρά τη σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων την Κυριακή, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας μέχρι και την Τρίτη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...