Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΒΑΜΜΕΝΩΝ ΔΥΧΤΙΩΝ (ΦΩΤΟΣ)

Λοβέρδος Στελακάτος Χρήστος
Τα ψάρια των ιχθυοκαλλιεργειών στις μονάδες εκτροφής στη θάλασσα εκτρέφονται μέσα σε δίχτυα διαφορετικών διαστάσεων ανάλογα με το μέγεθος και τον αριθμό των ψαριών μέσα σε αυτά.Τα δίχτυα αυτά βάφονται με χρώμα πριν πέσουν στη θάλασσα όπου γίνεται η εκτροφή. Γιατί όμως βάφονται με χρώμα? Βάφονται με σκοπό να μην αναπτύσσονται φυτικοί οργανισμοί πάνω στο δίχτυ λόγω φωτοσύνθεσης των φυτών αφού τα μέτρα εκτροφής είναι από 1m έως 17m σε βάθος όπου εκεί υπάρχει αρκετό φως του ήλιου άρα και έντονη φωτοσύνθεση.


Έτσι το δίχτυ που δεν κλείνεται με φυτά παρέχει μεγαλύτερη ροή ανακύκλωσης νερού στο ψάρι αρα καλύτερη οξυγόνωση.
Έτσι το ψάρι με καλύτερη οξυγόνωση έχει περισσότερη όρεξη για κατανάλωση τροφής αρα μεγαλύτερη ανάπτυξη αρα περισσότερο κέρδος, καθώς και μείωση του παρασιτικού κυρίως φορτίου στα ψάρια εκτροφής. Με απλά λόγια πάνω στο χρώμα δεν μπορεί να γίνει έντονη ανάπτυξη φυτών ή γίνετε σε αργό ρυθμό και έτσι γίνετε καλύτερη οξυγόνωση του ψαριού, αφού το δίχτυ δεν κλείνει.
Έτσι το δίχτυ κρατάει και χρησιμοποιείτε περισσότερο διάστημα στη θάλασσα, αργοπορώντας την ανάπτυξη φυτών και όχι μόνο πάνω του.
Όταν το χρώμα αρχίσει και παλιώνει και μειώνετε μέσα στη θάλασσα τα δίχτυα αυτά θα βγουν και θα πλυθούν σε πλυντήρια διχτυών όπου βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα και στα εκτρεφόμενα ψάρια θα ξαναβαφτούν και θα ξαναχρησιμοποιηθούν. Κατά την πλύση τεράστιες ποσότητες χρώματος παρασίτων και ιών θα ξανακαταλήξουν στη θάλασσα.
Μετά τις καταγγελίες μου για αυτό το έγκλημα που συντελείτε στις ελληνικές θάλασσες, σε ολη την επικράτεια και ακόμα και μέσα σε μεγάλης αξίας οικοσυστήματα, όπου τα έχουν ονομάσει προστατευόμενα ή Νατούρα, σαν το δελτα του Καλαμά, τον Αμβρακικό κόλπο και αλλού. 
Το Λιμενικό Ηγουμενίτσας σε έφοδό του, βρήκε αυτά τα πλυντήρια ύψους 2 με 2.5 μέτρων. Δεν υπήρξε όμως απόδοση δικαιοσύνης σε αυτό τον σάπιο κόσμο.
Οι υπεύθυνοι γι' αυτό το έγκλημα δεν τιμωρήθηκαν, αλλά ειδοποιήθηκαν να τα εξαφανίσουν.

Μπήκαν λοιπόν κόκκινες κορδέλες σε αυτά τα εκτρώματα, γράφτηκε εκτός λειτουργείας και εξαφανίστηκαν.
Μέσα σε όλα αυτά δέχτηκα απόφαση δικαστηρίου στην Ηγουμενίτσα να μη δημισιοποιήσω τα στοιχεία που έχω γιατί αν το κάνω θα δεχτώ 500ευρω πρόστιμο και τρίμηνη φυλάκιση για κάθε δημοσιοποιήση.
Να μην πλησιάζω μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών στα 200 μέτρα και να πληρώσω και 200 ευρω πρόστιμο δικαστικά έξοδα.

Ξεκάθαρη φίμωση γιατί παρέμεινα ιχθυολόγος και άνθρωπος και μια αρχή οικονομικής μου εξόντωσης,  αν συνεχίσω τον αγώνα.
Τα πλυντήρια αυτά λειτουργούσαν επί 20 χρόνια και στον νομό Θεσπρωτίας.

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑ,  ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ.

ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.
  • 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΚΒΟΛΩΝ ΔΕΛΤΑ ΚΑΛΑΜΑ ΔΕ ΤΑ ΕΒΛΕΠΕ 3 ΜΕΤΡΑ ΘΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ
  • 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΛΕΠΕ
  • 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΛΕΠΕ
  • 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΛΕΠΕ
ΟΙ ΥΠΕΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΙΤΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΜΕ ΦΙΜΩΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ.
ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΧΤΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ. ΑΣ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.
ΕΧΩ ΤΗ ΣΥΝΗΔΕΙΣΗ ΜΟΥ ΗΣΥΧΗ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΣΙΩΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΥΣΗ.
ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΙΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΩΣ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡ, ΑΠΑΓΩΓΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΩΜΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΔΩΣΑΝ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΤΑ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΣΑ, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΙΩΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΛΕΡΩΣΟΥΝ ΗΘΙΚΑ, ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ.
ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ.
ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΚΑΝΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΞΙΚΟ ΣΟΛΩΜΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.
ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΠΟΥΤΣΕ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΚΡΟΦΗΣ ΖΩΩΝ.















Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...