Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στο Καστελόριζο.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι προσγειώθηκε στο Καστελόριζο το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μιά επίσκεψη με πολλαπλά μηνύματα τόσο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις όσο και για την ελληνική οικονομία και την έξοδο από τα Μνημόνια. To τυπικό σκέλος της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, περιλαμβάνει τα εγκαίνια δυο μονάδων αφαλάτωσης στο νησί.
Μαζί του ήταν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του νησιού, με επικεφαλής το δήμαρχο Γιώργο Σαμσάκο, και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός. Εκεί, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αχλαδιώτης αναφέρθηκε στα προβλήματα του νησιού ενώ χαρακτήρισε τιμή για τον τόπο, την επίσκεψη του πρωθυπουργού. Απαντώντας ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Δεν ήρθα να κάνω διάγγελμα εδώ, ήρθα να εγκαινιάσω έργο -μονάδα αφαλάτωσης, αν και είναι καλός ο χώρος για διαγγέλματα».
Υπενθυμίζεται ότι από το Καστελόριζο ξεκίνησε η περιπέτεια της ελληνικής οικονομίας, πριν από οκτώ χρόνια, με το διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου για την ένταξη της χώρας μας στο ΔΝΤ.
Ήταν 23 Απριλίου του 2010, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός, ανακοίνωνε από το Καστελόριζο φορώντας μωβ, πένθιμη γραβάτα, την προσφυγή της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Μόλις έναν μήνα νωρίτερα, ανήμερα του Ευαγγελισμού, η Σύνοδος Κορυφής είχε αποφασίσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον εν λόγω μηχανισμό.


Πατήστε το link που ακολουθεί για να παρακολουθήσεται την ομιλία του Πρωθυπουργού: https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/10156389937038054/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...